Gå til innhold
Håndbok - levendelagring fisk
Vis innhold
innhold
Vis alle
1. Innledning
2. Regelverk
3 avsnitt
Vis
kapittel innhold
0 Fullført
0/3 trinn
2.1 Godkjenning av fartøy for levendefangst
2.2 Etablering av mottak for restitusjon og mellomlagring av levende torsk
2.3 Anlegg for fangstbasert akvakultur (FBA)
3. Kvalitet og fiskevelferd
2 avsnitt
Vis
kapittel innhold
0 Fullført
0/2 trinn
3.1 God fiskevelferd er lik god kvalitet
3.2 Velferd under fangst, ombordtaking og føring
4. Levendefangst av torsk med snurrevad
2 avsnitt
Vis
kapittel innhold
0 Fullført
0/2 trinn
4.1 Setting, tauing og hiving
4.2 Rigging av snurrevad
5. Levendefangst med trål, not, teine eller krok
6. Ombordtaking av levendefisk fra snurrevadpose
7. Sortering for levendelagring
4 avsnitt
Vis
kapittel innhold
0 Fullført
0/4 trinn
7.1 Sortering inn i vannfylt mottak
7.2 Vekt og antall
7.3 Slakting om bord av fisk som ikke skal levendelagres
7.4 Føring i røktingsrom
8. Føring av levende fisk
2 avsnitt
Vis
kapittel innhold
0 Fullført
0/2 trinn
8.1 Spesielle behov for sirkulasjon og oksygen
8.2 Utforming av føringstanker
9. Korttids levendelagring
2 avsnitt
Vis
kapittel innhold
0 Fullført
0/2 trinn
9.1 Restitusjon av fisk om bord i ordinært fiske
9.2 Levende levering til kai
10. Andre arter
2 avsnitt
Vis
kapittel innhold
0 Fullført
0/2 trinn
10.1 Levering av levende hyse
10.2 Levende flyndre
11. Lossing av levende fisk
12. Restitusjon i merd
13 Levende mellomlagring i merd (inntil 12 eller 20 uker)
2 avsnitt
Vis
kapittel innhold
0 Fullført
0/2 trinn
13.1 Fôrtyper og fôrregimer
13.2 Sortering på størrelse og spisere/ikke-spisere
14 Torsk i fangstbasert akvakultur (FBA)
15. Slakteprosessen
2 avsnitt
Vis
kapittel innhold
0 Fullført
0/2 trinn
15.1 Generelt om slakteprosedyrer
15.2 Sortering av sluttprodukter
16. Etterord
17. Litteraturliste
18. Forfattere
19. Fordypningsartikler
6 avsnitt
Vis
kapittel innhold
0 Fullført
0/6 trinn
19.1 Fordypning: Aggresjon og hierarki
19.2 Fordypning: Bruk av trålfanget fisk til levendelagring – økonomi, miljø og fiskevelferd
19.3 Fordypning: Energilagre i muskel
19.4 Fordypning: Fangst og levendelagring av flyndre
19.5 Fordypning: Fôrinntak og tilvekst
19.6 Fordypning: Svømmeblære