Gå til innhold
Håndbok - levendelagring fisk

19. Fordypningsartikler

  1. Håndbok i levendelagring
  2. 19. Fordypningsartikler
kapittel innhold
0 Fullført 0/6 trinn
19.1 Fordypning: Aggresjon og hierarki
19.2 Fordypning: Bruk av trålfanget fisk til levendelagring – økonomi, miljø og fiskevelferd
19.3 Fordypning: Energilagre i muskel
19.4 Fordypning: Fangst og levendelagring av flyndre
19.5 Fordypning: Fôrinntak og tilvekst
19.6 Fordypning: Svømmeblære
Forrige
Tilbake til
Neste

innhold

1. Innledning
2. Regelverk 3 avsnitt
kapittel innhold
0 Fullført 0/3 trinn
2.1 Godkjenning av fartøy for levendefangst
2.2 Etablering av mottak for restitusjon og mellomlagring av levende torsk
2.3 Anlegg for fangstbasert akvakultur (FBA)
3. Kvalitet og fiskevelferd 2 avsnitt
kapittel innhold
0 Fullført 0/2 trinn
3.1 God fiskevelferd er lik god kvalitet
3.2 Velferd under fangst, ombordtaking og føring
4. Levendefangst av torsk med snurrevad 2 avsnitt
kapittel innhold
0 Fullført 0/2 trinn
4.1 Setting, tauing og hiving
4.2 Rigging av snurrevad
5. Levendefangst med trål, not, teine eller krok
6. Ombordtaking av levendefisk fra snurrevadpose
7. Sortering for levendelagring 4 avsnitt
kapittel innhold
0 Fullført 0/4 trinn
7.1 Sortering inn i vannfylt mottak      
7.2 Vekt og antall      
7.3 Slakting om bord av fisk som ikke skal levendelagres     
7.4 Føring i røktingsrom
8. Føring av levende fisk 2 avsnitt
kapittel innhold
0 Fullført 0/2 trinn
8.1 Spesielle behov for sirkulasjon og oksygen   
8.2 Utforming av føringstanker      
9. Korttids levendelagring 2 avsnitt
kapittel innhold
0 Fullført 0/2 trinn
9.1 Restitusjon av fisk om bord i ordinært fiske    
9.2 Levende levering til kai         
10. Andre arter 2 avsnitt
kapittel innhold
0 Fullført 0/2 trinn
10.1 Levering av levende hyse
10.2 Levende flyndre
11. Lossing av levende fisk
12. Restitusjon i merd
13 Levende mellomlagring i merd (inntil 12 eller 20 uker)  2 avsnitt
kapittel innhold
0 Fullført 0/2 trinn
13.1 Fôrtyper og fôrregimer
13.2 Sortering på størrelse og spisere/ikke-spisere
14 Torsk i fangstbasert akvakultur (FBA)
15. Slakteprosessen 2 avsnitt
kapittel innhold
0 Fullført 0/2 trinn
15.1 Generelt om slakteprosedyrer
15.2 Sortering av sluttprodukter
16. Etterord
17. Litteraturliste
18. Forfattere
19. Fordypningsartikler 6 avsnitt
kapittel innhold
0 Fullført 0/6 trinn
19.1 Fordypning: Aggresjon og hierarki
19.2 Fordypning: Bruk av trålfanget fisk til levendelagring – økonomi, miljø og fiskevelferd
19.3 Fordypning: Energilagre i muskel
19.4 Fordypning: Fangst og levendelagring av flyndre
19.5 Fordypning: Fôrinntak og tilvekst
19.6 Fordypning: Svømmeblære

Håndboken er laget av:

Nofima logo
Havforskningsinstituttet logo
Sintef logo
Cod cluser logo

Finansiert av:

Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF) ➝

Nofima AS ➝

CodCluster AS ➝

Søk:

ISNB 978-82-8296-799-0

Nettside fra matforskningsinstituttet Nofima AS

Personvernerklæring og tilbakemeldinger➝
Tilgjengelighetserklæring ➝

Nofima logo